Turnselectie

DSC05189

Binnen gymnastiekvereniging Klazienaveen is er de mogelijkheid om te worden geselecteerd voor de turnselectie. De selectie is er naast het gewone reguliere lesuur gymmen. Dit geld binnen G.V.K. voor meisjes, jongens moeten we doorverwijzen naar een andere club. 

Gedurende het jaar kijken de trainsters bij de gymlessen of er leden zijn die het niveau hebben, of de potentie hiertoe hebben, om mee te gaan draaien in een van de selecties.
Er wordt vooral gekeken naar meisjes met talent, inzet, motivatie en veel doorzettingsvermogen.
De samenstelling van de selectie wordt jaarlijks doorgelicht en bekeken. Voor meisjes die nog geen gymlessen volgen binnen de vereniging geld dat ze ook twee proeflessen mee kunnen doen en dan evalueren met de trainer of ze bij de selectie blijven of misschien eerst beter even kunnen gaan gymmen om vervolgens door te stromen.

Zodra uw dochter wordt geselecteerd voor één van de selecties is het de bedoeling dat ze, vanaf het jaar dat ze 8 worden, aan wedstrijden mee gaan doen. Om uniformiteit uit te stralen tijdens deze wedstrijden is het verplicht een turnpakje van de vereniging aan te schaffen. Annemieke Kramers naait pakjes op maat. Via de trainer kun je haar contact gegevens ontvangen. 

turnpakjes