Ouder & Kind gym

Ouder & kindgymnastiek is speciaal bedoeld voor de peuter.

De peuter gymt samen met de ouder of oppas naast de deskundige begeleiding.

In deze uren wordt gewerkt met klein materiaal, zoals ballen, pittenzakjes en hoepels. Verder zijn er telkens verschillende toestelsituaties, die de peuters uitnodigen tot bewegen in de vorm van balanceren, rollen en springen. Ook komt er muziek aan bod, waarbij leuke dansjes gedaan worden. De kinderen ervaren het als een speeltuin en komen zo spelenderwijs in aanraking met verschillende toestellen. In de les leert het kind veel op sociaal gebied: omgaan met andere kinderen, leren delen, wat mag wel en wat mag niet.

Het doel is om de peuter voldoende prikkels te geven tot het eigen maken van nieuwe motorische vaardigheden. Spelen is leren!
Ook fysiek worden de kinderen sterker door veelzijdig bewegen b.v. door met ze te rennen en te springen, vergroten ze hun uithoudingsvermogen en weerstand. Helaas is dit speels bewegen van de kinderen in onze huidige maatschappij aan beperkingen onderhevig; te denken valt aan klimatologische omstandigheden, verkeersdrukte, TV kijken en computers. Bewegen of het ontwikkelen van motoriek is daarom voor jonge kinderen al een belangrijk leerproces waar ouder en kind gymnastiek een stimulerende rol in heeft. Het is dan ook zeer zinvol om op peuterleeftijd te starten met “begeleid” bewegen binnen het kader van een gymclub onder leiding van een ervaren en gediplomeerde leidster.

 

ouder-kind 2peutergym 2

peutergym 3 peutergym