Freerunning

Freerunning is het verplaatsen van A naar B waarbij obstakels op allerlei manieren worden getrotseerd. Onderweg is er ook ruimte voor fraai uitziende tricks en moves. In de buitenvariant wordt er veel gebruik gemaakt van straatelementen in de stad en wijk. Met name jongeren spreekt deze ‘cool’ uitziende beweegvorm enorm aan, waardoor het zeker ook geschikt is voor bewegingsonderwijs.

Het verplaatsen van A naar B kan op vele manieren. Springen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen en uiteenlopende tricks staan bij freerunning centraal. De obstakels zijn alledaagse dingen als muurtjes, hekken, trappen, buizen en palen. Alles waar over gesprongen en gerend kan worden, kan onderdeel uitmaken van een freerunning parcours. De trucs en tricks maken het plaatje compleet en maken van freerunning een ongekend populaire urban streets activiteit, ook in een gymzaal kan dit allemaal heel goed worden uitgevoerd.

We gebruiken in de gymzaal tijdens de les; bok, springkasten, rechtopstaande matten, banken, halmuren, touwen, klimrekken e.d om freerunning uitdagend aan te bieden. En hierbij is het eigenlijk net als freerunning op straat: veel obstakels die normaal een ander hoofddoel hebben blijken uitstekend geschikt te zijn geschikt voor freerunning in de gymzaal.

 

 

 

naamloos