Zumba

images (5)

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merenque, axe, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto Beto Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics.

De naam zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het ‘snel bewegen en lol hebben’ betekent.

Wat kun je met zumba bereiken ?

Spierversterking
Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je buik, rug en beenspieren. Hierdoor krijg je een strakkere buik en sterkere rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

Betere conditie
Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert. De belangrijkste spier van je lichaam, namelijk je hart , wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zeker vooruit.

Betere coördinatie
Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.

Meer Flexibiliteit
Na zo’n 50 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretch oefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Op deze manier wordt je ook meer flexibel.

Ontspanning
Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.

Voor wie?
Iedereen kan met Zumba meedoen! Jong en oud. De pasjes zijn gemakkelijk te volgen en naarmate je oefent, ga je de pasjes ook steeds beter beheersen.

Wat moet je meenemen?
Je kunt gewone sportkleding aantrekken. Alles waar je je comfortabel in voelt. Neem je sport- of aerobicsschoenen mee. Hardloopschoenen zijn ongeschikt vanwege het profiel. Jazzsneakers zijn ook goed.
Neem ook zeker een handdoek en water of sportdrank mee, je zult het absoluut nodig hebben!