Street dance

streetdncefoto

streetdance

streetdance3

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en op middelbare scholen.

Het is ontstaan in de jaren ’80 in New York. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst. Hier komt ook de naam vandaan. De dansers zijn veelal gekleed in “baggy clothes”. Dit is ruim en dansbaar zittende kleding. In Europa brak de Streetdance pas door in de jaren ’90.

Streetdance bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect heeft.
Streetdance is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel.

Streetdance bij GV Klazienaveen
Bij de vereniging zorgen we dat de meiden en jongens tijdens de streetdance verschillende technieken en combinaties leren.
We werken ieder jaar naar optredens toe en maken hiervoor dus ook de choreografie├źn.
De lesopbouw is simpel: Een warming-up op muziek, gevolgd door verschillende spier- en conditieoefeningen, om te eindigen met het aanleren van de choreografie├źn.
Het is deelnemers aangeraden om sneakers/all stars o.i.d. aan te hebben tijdens de lessen. Hiermee krijgen ze grip op de vloer, en is het gevaar voor uitglijden verminderd.